Stručni posjet muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Dana 24. 05. 2018. godine maturanti Gimnazije Srednje škole u Prozru su bili na stručnom posjetu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Kroz predmet likovna umjetnost u Srednjoj školi Prozor, učenici se od prvog do četvrtog razreda upoznavaju s najboljom i najljepšom ostavštinom ljudskog duha i njegovog djelovanja na zemlji. Kroz arhitekturu, slikarstvo, kiparstvo i urbanizam od Prethistorije pa sve do 20. stoljeća uče povijesni razvoj civilizacija koje su već davno nestale pa do onih koji još uvijek traju. U četvrtom razredu Gimnazije po planu i programu radi se umjetnost 20. stoljeća, odnosno Suvremena umjetnost (kako cijeloga svijeta tako i Bosne i Hercegovine i Hrvatske).

Posjetom muzeju učenici su imali priliku da se susretnu uživo s umjetničkim djelom i uz teoriju koju su usvojili, svoje iskustvo dodatno obogate i na pravi način dožive umjetnost, naše vrijeme i 21. stoljeće.

Ovim putem se zahvaljujemo pokrovitelju načelniku Općine Prozor/Rama dr. Jozi Ivančeviću, koji je prepoznao kvalitetu ovoga posjeta i nadamo se kako će i u budućnosti učenici Srednje škole u Prozoru iz svih predmeta imati potporu Općinskog načelnika za terensku nastavu, koja je neizostavni dio obrazovanja.

Također se zahvaljujemo i autoprijevozniku „Šilinga“ iz Bugojna na stručnosti, udobnosti i lijepoj vožnji.

Podijeli ovaj članak!

Izrada i održavanje: Tehnopuls