Kreativni susret učenika naše škole

Učenici i učenice Srednje škole Prozor kroz ovo adventsko vrijeme imali su priliku sudjelovati u radionici izrade adventskih vijenaca i ukrasa, te kićenju božićnog drvca, na koju su se radosno odazvali. Izradom vijenaca i ukrasa započeli smo aktivnost ukrašavanja naše škole za predstojeće blagdane. Na inicijativu profesorica, profesora  te ostalih djelatnika naše škole, a najviše zahvaljujući susretljivosti ravnateljice Anđe Mlakić koja nas je oslobodila od nastave tih dana, uspjeli smo izraditi i vijence za adventsku izložbu koja je održane 1.12.2013.g ispred crkve Presvetoga Srca Isusova u Prozoru. Moram napomenuti kako je novac koji smo prikupili od prodaje vijenaca poslan u humanitarne svrhe, onima kojima je najpotrebniji kao što je udruga ”djeca nade”  koja se brine o djeci koja zaostaju u razvoju i osobama s posebnim potrebama, te omogućuju socijalizaciju i resocijalizaciju.
Ovoj vijesti dodajem da je ovih dana završeno ukrašavanje bora koji će zasigurno izazvati osmijehe učenika i pridonijeti Božićnoj atmosferi u našoj školi. Bor smo okitili prethodno ručno izrađenim ukrasima, a kao dio dekoracije dodali smo paketiće koji će također biti uzrok idilične atmosfere. Još u vrijeme izrade ukrasa naš rad izazvao je znatiželju kako ostalih profesora tako i učenika, pa se slika šetnje kroz hodnik do učionice u kojoj smo radili mogla vidjeti svaki dan od početka trajanja radionice, a učenici koji su sudjelovali uz pjesmu i kreativnost su otkrili svoje talente i vještine koje su svih oduševile.

I doista, radionica nije razveselila samo učenike, već i profesore. Kakva je bila atmosfera i kave smo vijence i ukrase izradili  te kako je okićen školski bor možete pogledati na slikama koje donose samo dio onoga što su naši učenici uz pomoć profesora toga dana izradili.

Marija Pavlović

Podijeli ovaj članak!

Izrada i održavanje: Tehnopuls