Iva Novaković, učenica Srednje škole Prozor sudjeluje na Matematičkoj olimpijadi BiH

Učenica trećeg razreda opće gimnazije Srednje škole Prozor Iva Novaković sudjeovat će na Matematičkoj olimpijadi  Bosne i Hercegovine koja će biti 11. i 12. svibnja 2019. godine. Mentorica Ive Novaković je prof. Vesna Brizar.

Domaćin i organizator Matematičke olimpijade za učenike škola koje rade na hrvatskom jeziku je Udruga matematičara Ruđera Boškovića Mostar. Matematičko natjecanje bit će u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom gdje će sudjelovati najuspješniji matematičari srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

Uz učenicu iz Rame Ivu Novaković  na natjecanju će sudjelovati još devet učenika koji su se plasirali s Federalnog natjecanja iz škola koje rade na hrvatskom jeziku, a to su učenici iz KŠC-a „Sv. Pavao“ Zenica, SŠ Stolac Gimnazija fra Grge Martića Mostar, KŠC „Don Bosco“ Žepče, SŠ „I.G. Kovačić“ Kiseljak, KŠC „Sv. Franjo“ Tuzla, Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg i SŠ Vitez.

O dosadašnjem tijeku natjecanja, pripremama za državno natjecanje  i očekivanjima Iva je kazala: Poziv na državno natjecanje iznimna je čast i zadovoljstvo profesorici i meni, ali i naravno školi. Dugogodišnji se rad isplatio.  Konkurencija je jaka, što smo osjetili i na nedavnom federalnom natjecanju, no, o tome nećemo govorit. Uz pomoć prof. Vesne nastojat ću se što bolje pripremiti za ovo natjecanje te dostojno predstaviti našu školu. Ovom prilikom želim se zahvaliti svojoj obitelji i prijateljima koji mi svakodnevno pružaju podršku i vjeruju u mene, te, naravno, mentorici koja me podučava ovoj prekrasnoj znanosti. Mladima bih poručila da ne odustaju, da vježbaju matematiku te da se oslobode straha i predrasuda koje gaje prema ovoj znanosti.

Dodajmo ovome da je Iva jako vrijedna i sposobna učenica te je na županijskom natjecanju iz fizike osvojila drugo mjesto.

Podijeli ovaj članak!

Izrada i održavanje: Tehnopuls