Foto: Zajedničko obilježavanje Međunarodnog dana mira Srednje škole Prozor i Jablanica

Učenici Srednje škole Prozor i Jablanica zajednički su obilježili Međunarodni dan mira. 

Prošlogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana mira obilježeno je gostovanjem srednjoškolaca iz Jablanice  Srednjoj školi Prozor. U ponedjeljak, 23. rujna 2019. godine dogodio se uzvratni posjet učenika Srednje škole Prozor kolegama iz Jablanice  istim povodom.

Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna svake godine. Utemeljila ga je Opća ili Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1981. godine u svrhu obilježavanja i jačanja ideala mira među svim državama, a Rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2001. godine određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstva na svjetskoj razini.

(https://hr.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91unarodni_dan_mira)

Ovogodišnja tema obilježavanja je „Ljudsko pravo na mir”. 

Učenici Srednje škole Prozor sa svojom ravnateljicom Anđom Mlakić i profesorima Mirom Pavličevićem i Mirjanom Burić posjetili su Srednju školu Jablanica   i upoznali se s organizacijom i radom škole, razmijenili iskustva oko izrade i realizacije Godišnjeg plana i programa rada škole te prigodno druženje. U suradnji s ekološkim sekcijama, poslali su poruku koegzistencije i zasadili drvo mira u školskom dvorištu u Jablanici.

Podijeli ovaj članak!

Izrada i održavanje: Tehnopuls