U Srednjoj školi Prozor održano prigodno predavanje za maturante o stresu i suočavanju sa stresom

U Srednjoj školi Prozor održano je u utorak 11.5.2021. godine predavanje za maturante opće gimnazije vođeno aktualnom temom stresa i suočavanja sa stresom. Gost predavača bila je Valentina Perić, magistar psihologije i RE&KBT psihoterapeut pod supervizijom. Valentina je inače bivši učenik opće gimnazije Srednje škole Prozor.

Predavanje je bilo prilagođeno  potrebama učenika s obzirom da su u pitanju maturanti koji u velikoj većini  namjeravaju raditi državnu maturu i upisati studij u Hrvatskoj.

Prožimala se tema stresnih reakcija, diskutirali se o osobinama ljudi podložnijih stresu, važnosti bavljenja hobijima, razgovaranju i dijeljenju emocija te adekvatnog „ventiliranja“.

„Na današnjem predavanju razgovarali smo o uzrocima i načinu na kojem sebi možemo pomoći ili odmoći u stresnim situacijama. Učenici su se upoznali s tehnikom disanja koja može pomoći u redukciji stresa. Naglašena je važnost humora i smijeha za dobrobit našeg zdravlja i ujedno smanjenja stresa. Naposljetku su učenicima upućene određene smjernice za što uspješnije suočavanje i nošenje sa izazovnim situacijama.“ – kazala je Valentina Perić, magistar psihologije.

Podijeli ovaj članak!

Izrada i održavanje: Tehnopuls