Radionica “Prevencija zloupotrebe vatrenog oružja” održana u Srednjoj školi Prozor

Oružje ne štiti, oružje ubija! Oružje u blizini, prijetnja u zraku! Nesreća ne bira vrijeme ni mjesto! To se ne događa tamo negdje. To se događa “tamo negdje”, to se ne događ “tamo nekome”. Dio je slogana pod kojim je održana radionica u Srednjoj školi Prozor “Prevencija zloupotrebe vatrenog oružja”. 

U Srednjoj školi Prozor održana je radionica pod nazivom “Prevencija zloupotrebe vatrenog oružja”. Radionica je organizirane za učenike viših razreda u petak, 9. prosinca 2022. godine. Radionica je realizirana u sklopu projekta PILLAR koji UNDP BiH provodi u suradnji s Koordinacionim odborom za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini (SALW KO BiH).

Radionicu su zajedno s ravnateljicom, pedagogom i razrednicima Škole  realizirale predstavnice Mistarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K, Azemina Gubeljić, stručna savjetnica za mlade i u ime  Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ/K, Ivana Kovačević, policijska službenica, te predstavnice uprave MUP-a Nela Ćosić i  Anna Bevanda Jarmanović.  Radionica je održana s ciljem podizanja svijesti o opasnosti koje predstavlja korištenje oružja, posebno onog u nelegalnom vlasništvu.

U sklopu interaktivne radionice, realiziran je i nagradni kviz u okviru kojih su prigodnim poklonima (promotivni materijal-ruksaci, majice-dukserice, kačketi i sl.) nagrađeni najsavjesniji, najodgovorniji i najaktivniji učenici.

Porukama u sklopu realizacije radionice i materijala izutetno je važno poticati učenice i učenike na iznošenje vlastitih poruka, kao što su:

– ORUŽJE NE ŠTITI, ORUŽJE UBIJA!

– ORUŽJE U BLIZINI – PRIJETNJA U ZRAKU!

– NESREĆA NE BIRA VRIJEME NI MJESTO!

– TO SE NE DEŠAVA “TAMO NEGDJE”, TO SE NE DEŠAVA “TAMO NEKOME”!

– SLABOST, A NE SNAGA!

– SKRIVENO ORUŽJE, OTVORENA OPASNOST!

Fotografije: Foto sekcija Srednje škole Prozor

Podijeli ovaj članak!

Izrada i održavanje: Tehnopuls