Odigran malonogometni turnir za učenike Srednje škole Prozor

Finale malonogometnog turnira učenika Srednje škole Prozor odigrano je u utorak 14. veljače 2023. godine u Sportskoj dvorani nakon nastave. 
Kroz protekla tri tjedna odigravao se malonogometni turnir učenika Srednje škole Prozor.  Organizatori turnira su bili maturanti uz pomoć profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Na turniru je sudjelovalo devet ekipa.
Finalni susret odigran je, kao i sve utakmice do sad, u gradskoj sportskoj dvorani u Prozoru, 14. veljače 2023.   Sve utakmice su odigrane za vrijeme sati tjelesne i zdravstvene kulture, a suda je bio prof. Ivan Ćuk.
U finalu su se sastale ekipe II. 5 (elektrotehnička) i IV. 1 (opća gimnazija). Prvi gol na utakmici pao je u 7. minuti, koji je postigao Ivan Pavlović za ekipu IV. 2. Dvije minute nakon toga, Ramljak pogađa prečku. Nakon gola Baketarića u 13. minuti, ekipe odlaze na odmor s prednošću maturanata od dva gola.
Iako s nekoliko zavidnih obrana, vratar II.5, Čuljak, za razliku od Markešića, nije uspio očuvati praznu mrežu ni u drugom poluvremenu. Minutu nakon pogođene stative, Ramljak zabija  gol. Svoj drugi gol u 5 minuti drugog poluvremena  postiže Pavlović. Pogodak je postigla nogometašica IV-2 Marija Jeličić. To je bio ujedno i zadnji peti zgoditak.
Zanimljivo je, na turniru je sudjelovala i jedna djevojka, Marija Jeličić, i to kao kapetanica pobjedničke ekipe. „Prije svega, naravno, čestitke mojoj ekipi, ali i ostalima na fer i korektnoj igri. Drago mi je da sam sudjelovala iako sam jedina djevojka. Moji suigrači su se prema meni odnosili izrazito kolegijalno. Zahvaljujem se učenicima i profesorima na podršci, a i školi na organizaciji ovako lijepog događaja. Nadam se da će ovakvih turnira biti još, te da će se još više djevojaka odvažiti na sudjelovanje.“, izjavila je Marija.
Završetkom ovog turnira najavljujemo i turnir u stolnom tenisu koji će se uskoro održati.
Osim svojih sportskih talenata, maturanti  pozivaju da pogledate i njihove glumačke i pjevačke sposobnosti, na tradicionalnoj priredbi za Valentinovo, u petak, 17.2.2023. u Domu kulture u Prozoru.
Tekst: Lucija Burić
Fotografije: Gloria Antunović, fotosekcija

Podijeli ovaj članak!

Izrada i održavanje: Tehnopuls