Od školske godine 2021./2022. Srednja škola Prozor uvodi elektrotehničku struku, zanimanje tehničar za elektroenergetiku.

Srednja škola Prozor djeluje kao mješovita škola u kojoj se obrazuju učenici kroz opću gimnaziju, strojarstvo, ekonomiju i trgovinu, ugostiteljsko-turističko, a od nove školske godine uvodi se i elektrotehnička škola. Nakon što su stvoreni tehnički preduvjeti uvodi se elektrotehnička struka smjer tehničar za elektroenergetiku.  Uvođenje ovog zanimanja odobrilo je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a nakon uvida u opremljenost škole i kabineta za uvođenje zanimanja.

U ovoj školi često se uvode nova zanimanja kako bi učenici svoje srednjoškolsko obrazovanje nastavili u svojoj sredini. Tako su ranije uz opću gimanziju i strojarska zanimanja smjerovi;  bravar, vodoinstalater, CNC operater, uvedena ugostiteljsko-turistička sa smjerovima hotelijersko-turistički tehničar, kuhar i konobar, u području ekonomije zanimanje ekonomist i prodavač, a u području osobnih usluga smjer frizer.

Za uvođenje novih struka i zanimanja svoju veliku podršku dala je općina Prozor-Rama koja je izgradila i opremila zgradu potrebnim uređajima i školskim pomagalima kako bi se stručna praksa odvijala u sklopu škole.

Pored redovne nastave učenici mogu sudjelovati i u različitim izvanškolskim aktivnostima. Iako je ovo vrijeme pandemije te mogućnosti smanjilo učenici su pod vodstvom profesora bili aktivni u meteorološkoj sekciji te su pripremili i tiskali novi broj školskog časopisa Diva.

Za iduću školsku godinu pored već spomenute elektrotehničke struke, zanimanje tehničar za elektroenergetiku Srednja škola Prozor pripremila je upise u opću gimnaziju, ugostiteljsko-turističku struku zanimanje hotelijersko-turistički tehničar i konobar, u području strojarstva CNC operater i bravar te u osobnim uslugama zanimanje frizer. Škola očekuje suglasnost i raspisivanje natječaja nadležnog ministarstva za upise navedenih škola i zanimanja.

Podijeli ovaj članak!

Izrada i održavanje: Tehnopuls