Mladi pisac Matias Zečević razgovarao s učenicima u Srednjoj školi Prozor

Matias Zečević, pisac rodom iz Odžaka promovirao je knjigu “Ćudljive vode”. Djelo je to inspirirano velikim poplavama koje su 2014. godine pogodile Bosansku Posavinu, ali i puno šire područje.

Zečević je u petak 12. rujna 2021. godine u Prozoru imao promociju nove knjige „Ćudljive vode“.  Prije promocije posjetio je Srednju školu Prozor te razgovarao s učenicima o pisanju i novoj knjizi. Prije razgovora s učenicima gosta je pozdravila ravnateljica Anđa Mlakić.

“Pisanjem se bavim od 2019. godine. Moja nova knjiga koju sam predstavio u Rami se zove “Ćudljive vode” i inspirirana je životom ljudi u Bosanskoj Posavini. Ovo je moja druga knjiga, a prva također ispirirana ljudima Bosanske Posavine se zove “Iščekujući zoru”. Razlog zbog kojeg sam se odlučio za pisanje je taj, jer je pisanje danas, morate priznati jako nezanimljivo. Baviti se književnošću i kulturom je jako zastarjelo. Puno je unosnije u svakom pogledu biti onaj koji snima za TikTok ili se prijaviti u Zadrugu, Zvezde Granda itd. Na fakultetu krene priča o tome tko je odakle. Mene kad pitaju, ja kažem iz Odžaka i nitko nema pojma gdje je”, kaže Matias.

Kako nije mogao svima objašnjavati gdje je taj Odžak, gdje je Posavina, kakvo je tamo stanje i što je tamo, odlučio je u malo veći projekt. Krenuo je pisati knjige, zapravo roman. Matias kaže: “Roman je to koji je inspiriran ljudima Posavine te koji o njoj malo više govori te koju sam htio na taj način predstaviti i promovirati. 2019. godine sam napisao prvi roman. Cilj je bilo predstaviti ga u Odžaku, ali i Mostaru, ljudima kojima sam zapravo taj roman i pisao.”

 

Podijeli ovaj članak!

Izrada i održavanje: Tehnopuls