Katarina Bošnjak, učenica generacije Srednje škole Prozor za školsku 2021./2022. u četverogodišnjem programu

Katarina Bošnjak u školskoj godini 2021./2022. završila je opću gimnaziju Srednje škole Prozor i učenica je generacije četverogodišnje škole. Katarina je kao skromna i vrijedna učenica kroz sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja imala uzorno vladanje i ostvarila odličan uspjeh.

Osim svojih školskih obveza često je volontirala i pomagala rad Crvenog križa Prozor-Rama. Stoga i ne čudi što ju je državni Crveni križ svrstao među volontere godine.

To je bio i povod da napravimo kratki razgovor s Katarinom.

„Veoma sam zadovoljna sa svojim srednjoškolskim obrazovanjem. Gimnaziju sam odabrala, jer smatram da je to najbolja podloga svima koji žele nastaviti studirati. Naravno, kroz ove četiri godine bilo je i nekih težih trenutaka, ali uz trud, rad i dobru organizaciju sve se može uspjeti”, kazala je Katarina o svom srednjoškolskom obrazovanju.

Što će posebno ponijeti iz Srednje škole Prozor Katarina je istaknula:

„Ono što ću ponijeti iz srednje škole su prvenstveno stečena prijateljstva za koja vjerujem da će se nastaviti. Također, sigurna sam da ćemo se sjećati brojnih zajedničkih uspomena i to uvijek s osmijehom. Kroz sve situacije bili smo tu jedni za druge i izvukli se kako smo najbolje znali. Sva ova druženja i vrijeme provedeno zajedno će mi jako nedostajati. Osim toga, ponijet ću naravno i mnogo znanja koje su nam pružili profesori i na tome im se svima zahvaljujem.“

Katarina je uvijek aktivna i sprema volonterka Crvenog križa Prozor-Rama

„Od početka srednjoškolskog obrazovanja, volonterka sam Crvenog križa. Kolegice iz razreda i ja aktivno smo sudjelovale u svim akcijama i s nestrpljenjem uvijek čekale sljedeću. Tu sam također stekla predivne uspomene kojih ću se rado sjećati, a vjerujem da će mi sve što sam naučila mnogo značiti i za budućnost”, kaže Katarina.

Ovaj kratki razgovor napravili smo upravo u vremenu polaganja Državne mature u Republici Hrvatskoj. Evo što je Katarina kazala o tome: „Već sam uradila neke dijelove Državne mature i pripremam se za slijedeće ispite. Školovanje želim nastaviti u Republici Hrvatskoj. Želja mi je upisati neki tehnički fakultet poput elektrotehnike, računarstva ili strojarstva. Voljela bih kada bi to bio FER u Zagrebu.“

 

Katarinina poruka učenicima koji će ovih dana upisivati prvi razred srednje škole

„Da opet mogu birati koju bi srednju školu upisala, isto bih odabrala. Opću gimnaziju preporučujem svima koji žele nastaviti studirati. Osim toga, Srednja škola Prozor nudi još dosta različitih smjerova za upisati i preporučila bih mladima da ostanu u Rami. Kao što je i meni, vjerujem da je svima jako drago ove četiri godine provesti kod kuće sa svojom obitelji i prijateljima”, poručuje Katarina.

Podijeli ovaj članak!

Izrada i održavanje: Tehnopuls